6.Sınıf İngilizce Testleri , 6.Sınıf İngilizce TEST Çöz!

6. SINIF İNGİLİZCE Test Çöz! (Toplamda 100 Soru)

1) A:What time is it?
     B:……………………..(8.20)

A) It is eight to twenty.
B) It is half past eight.
C) It is a quarter to eight.
D) It is tweny past eight.
   
2) A:What is the day today?
      B: ……………….

A) It is Monday.
B) It is on Monday
C) It is at two o’clock on Friday.
D) It is September.

3)- What time is it?( 15:45 )

a) It’s quarter past three a.m
b) It’s a quarter past three p.m
c) It’s a quarter to three p.m
d) It’s a quarter to four p.m

4) It is …………….  the  ………….  (5th) floor.

a) on/five b) on / fifth
c) in/five  d) on/fifty

                                    
5) This is …….friend . …….. name is David.
                 Boşlukları doldurunuz .
                           
                           A ) our My                C ) my His
                           B ) my It ‘s                D ) his Our

6)  I ‘m Pavarotti. I ‘m from Italy .I’…………….
                           Boşlukları doldurunuz .
.                        
                           A) French                    C) English
                            B )Italy                        D )Italian
  
7).My parents__________________ shopping at the moment.

a)do   b)are   c)is do   d)does

 


8)A:What is your sister’s name?
   B:…….name is   Kate.

   a)Their    b)Her    c.)It’s     d.)His

9)A:How old are you?
   B: I am 12 (……) years old.

  a)nineteen   b)eight     c)sixteen   d)twelwe

10)David and I....... friends.

a-)is     b-)am   c)are  d)do

11) Türkan ŞORAY is a famous.........in Turkiye.

a)businessman    b)actor   c)waiter    d)actress

12)What nationality is Hans

a) He is German                    b) He is Germany
c)He is from Germany         d)He’s in Germany

13) Are those cats or dogs?

a) Yes, they are cats               b) No they aren’t dogs.They are cats.
c) Those are dogs and cats     d) They are cats

14)Are those your…………….?

a)pencils b)pencil c)ruler  d)rubber

15) A:Have you got physical education lessons …………..Mondays?
      B:Yes, I have

a)in  b)at  c)on  d)over

16)……………there…………..tickets for this night?

a)Is / some  b)Some / any  c)Are / any  d)Are / some

17)Is there…………. worker in the street?


a)some  b)any  c)a  d)an

18)………………a table in my bedroom

a)There are  b)This  c)There is  d)That

19)What time is it? (11:55)

a)It’s five past twelve.
b)It’s five to twelve
c)It’s twelve to five
d)It’s twelve past five

20)What is the day after Sunday?

a) Sunday b)Tuesday c)Monday d)Wednesday

21)Who draws plans for buildings?

a)Engineers  b)Nurses  c)Architects  d)Pilots

22)Our English exam is ………..tuesday

a)in  b)at  c)on  d)up

23) A:What time is it?
      B:07:20

a)It is half past seven
b)It is fifty past seven
c)It is twenty to seven
d)It is twenty past seven

24) My father……………a doctor

a)am b)is c)are d)do

25)The ninneteenth of May, nineteen nineteen

a)19th March 1929
b)19th May 1919
c)29th May 1919
d)29th May 1999


CEVAP ANAHTARI ( 1/25 )
1 D 11 D 21 A
2 A 12 A 22 C
3 D 13 D 23 D
4 B 14 A 24 B
5 C 15 C 25 B
6 D 16 C 
7 B 17 C 
8 B 18 C 
9 D 19 B 
10 C 20 C 

26)We’re Jane and Rose.This is ………..house.

a)our  b)my  c)her  d)their

27)Are those motorbikes or……………?

a)bikesi b)bike  c)bike’s d)bikes

28)Is Mary a teacher or a fireman?

a)Mary is a teacher or a fireman
b)He is a teacher
c)She is teacher
d)He is a fireman

29)What are those?

a)They are cars  b)They are car
c)Those aren’t cars  d)Those is cars

30)Is this a cat?

a)No, it is a cat
b)Yes,  it is
c)Yes, they are
d)No, they aren’t

31) A:What is her nationality?
       B:…………….Turkish.

a)She is an b)Her is c)She is  d)He is a

32)What colors are oranges?

a)They are brown
b)They are green
c)They are yellow
d)They are orange.

33)…………….many sisters have you got?

a)What  b)How  c)Where  d)Which

34) It is a quarter to five

a)7:30  b)4:45  c)5:45  d)5:15

35)She isn’t tall.
     She is…………..

a)tall  b)old  c)young d)short

36) They……………my shoes

a)is  b)am  c)are  isn’t

37) A:What colour is Turkiye’ flag?
      B:It’s………………………

a)blue  b)white c)red  d)red and white

38) A: Where is the cat?
B: The cat is ___________ chair.
a)under
b)between
c)on
d)in front of

39) . _________ Ali and Ahmet_______ a schoolbag?
a)Has / got
b)Got
c)Have
d)Have / got

40)………………….doctors.
a)He is   b)She is c)It is  d)They are

41)My lunch is ………………….12:30

a)in b)on c)at d)from

42)What time is it? (02:15)

a)It’s a quarter past two
b)It’s half past two
c)It’s a quarter to three
d)It’s two o’clock

43)A:What time is your football match?
     B:It’s ………..seven o’clock

a)at  b)in c)on d)under

44)Choose the correct sentence

a)That are a boxes
b)These is a box
c)Those are boxes
d)Those are box

45)What time is it? (02:45)

a)It is a quarter past two
b)It is a quarter to two
c)It is a quarter to three
d)It is a quarter past two

46) A:What is the first month of the year?
      B:It’s ………………………….

a)December
b)February
c)January
d)May

47) A:What are……………..?
      B:…………are computers.

a)these / It b)they / It c)these / They  d)those / It

48) What are……………….?

a)that  b)this  c)these  d)it

49) A:………………………..are you from?
      B:…………. am from England

a)How – I  b)What – You  c)Who – You  d)Where- I


50) How ………….. you today?

a) are old  c) old is
b) old   d) are


CEVAP ANAHTARI ( 26/50 )
26 A 36 C 46 C
27 D 37 D 47 C
28 C 38 C 48 C
29 A 39 D 49 D
30 B 40 D 50 D
31 C 41 C 
32 D 42 A 
33 B 43 A 
34 B 44 C 
35 D 45 C 

51)Her name …………Mary

a)are  b)is c)am d)aren’t

52)Musa and I aren’t ten years old…………….are nine years old

a)You  b)They  c)We  d)She

53) My father’s  son is my ………….

a) brother c) sister
b) uncle d) aunt

54) A lemon is………………..

a) pink  c) red
b) yellow  d) blue

55)…………..doctors

a)He is  b)She is  c)It is   d)They are

56)My lunch is ………….12:30

a)in b)on c)at d)from

57)……………Ayşe……………on exam  tomorrow  ?

A)Has – got                 B)have –  have        C)have- got      D) haven’t –gotç

58)What…………you  got  in  your  bag ?

  a-has-has      b-have-has        c-  has- have         d- have- have

59)There  is  ……..  cheese   in  the  fridge,
   but  there  isn’t   ………   butter.

a)   a  /  any                         b)  any  /  a c) some  / any                     d)  some / an
60) There  is  ……   chair  in  my  room, but  there 
    aren’t   ……….  armchairs.

a)   a  /  any                           b)  any  /  a  c) some  / any                       d)  some / an


61)

 

There is a cat …………..the table.

a)on  b)under  c)at  d)in

62)

 

 
Are there any apples in the bowl ?

a)There isn’t any apple in the bowl.
b)There aren’t any apples in the bowl.
c)Yes, there are some apples in the bowl.
d)Yes, there is some apples in the bowl.

63)She is Sibel. …………….. dress is pink.

a) His       b)  My    c)Her    d) Your

64)   Make the plural form.

 


a)   a baby     --      four babies 
b)   a baby     --      for babys
c)   a  baby     --     four babyies
d)   a baby      --     four babyis

65) …………… has got a radio? Jane has.

a)When              b)What                   c)Whose            d)Who

       66) A:  _________ a sister ?
               B: Yes , __________ .

a)  Have you got / I have
b) What have you got / she hasn’t
c) Have you got / I haven’t
d) Has she got / I have

67) What …………………………….in your house?

a) have you got           b) are you         c) is you                         d) has you got

68) A) ………………………..you in the living room?
    B) Yes, I ……………………………………

a) Are / am                   b) Can / can      c) Have / have             d) Is / am

69)Tom has got  a camera. He ……………. photo.

    A)take  B)taking  C)can take  D)can’t take

  70) A: ………………………. bottles of fruit juice are   there in the fridge?
        B: There aren’t  ……………………

A)How many / same   B)How many / any
C)How much /same   D)How much / any

  71)Why can’t Jack play tennis?

    A)Because he isn’t too ill.    B)Because he is too clever.
    C)Because he is too young.   D)Because he is too tired.


72) A : Our baby ________________ speak
      B : Why?
      C: Because he is _______________
  Fill in the blanks with suitable words?

A)can / too old   B)can’t / too young
C)can / too ill    D)can’t / too hot

73) A: I am a new student in this school. I have got .…………… friends
                
    A)a        B) a few          C) much          D) a little

74) A: The exam is ……  10:30  ……  Monday 
               
    A)  on  on       B)  at  in      C )   in    at       D) at on

75) A: …………………..butter is there in the fridge?
      B: There is some butter in the fridge.

  A)How many      B) Which       C) How much        D) What


CEVAP ANAHTARI ( 51/75 )
51 B 61 B 71 D
52 C 62 C 72 B
53 A 63 C 73 B
54 B 64 A 74 D
55 D 65 D 75 C
56 C 66 A 
57 A 67 A 
58 B 68 A 
59 C 69 C 
60 A 70 B 

76)A: …………… is your school number? 
     B : It is 1535.

    A) Who         B) What         C) Whose          D) Which 

77) Can you play tennis?

A)No, I can.   B)Yes, she can.   C)No, I can’t.  D)Yes, I can’t.

 

78)Can you touch the ceiling?
- No, I can’t.
- Why not?
- Because it is too __________.

A)high   B)heavy  C)fat   D)hot

79)                                                            
KATE           JOHN                 DAVID           BOB                              TOM

I am thirty-five years old. I have got a red jacket and I am very rich.
Who am I?

   A) BOB             B) TOM                  C) DAVID                  D)JOHN

80)Resimdeki mesleklerin ilk harfleriyle oluşan kelimeyi bulunuz.
                                                       

    A) cat                  B) hot                   C) fat                  D) cook

  81)How ............ honey is there in the bottle?

    A) many                            B) much  C) what                         D) more

   82)I prepared thirty .................... for my son’s birthday party.

     A) sandwich                         B) sandwichs C) sandwiches                   D) sandwichies

   83)Mary and I ................ very hardworking students.

A) am                              B) are      C) have got   D) has got

84) How many months are there in a year?

A)Seven   B) Six   C) Twelve   D)Thirty


85)I haven’t got………………….money

  A)any      B) a       C) some      D)an

86)____________milk is there in the glass?.

A)how many                B)how much                     C)a few                   D)a little

87)How many oranges________there in the basket?

A)are                 B)is                   C)a few                  D)a litlle

88)She ___________got a pink dress.

A)is                    B)have                    C)has                     D)are

89) I get up ________6:30 o’clock.

A)on               B)  in                      C)under                    D)at

90)What's the time?    4:15

   A) It’s four fifteen.              B) It’s quarter to four.
   C) It’s quarter to five.         D) It’s quarter past five.  


91)A: Has Jack got a car?
     B: Yes, he ......

    A) has  B) does              C) do       D) have  
  
92)Mehmet isn’t fat. He is ................................

A) beautiful                       B) small                C) thin                                   D) thick

93)………..there…………supermarkets in this town?
     Yes, there…………one  supermarket here.

A)Is / some / a B)Are/ a / a  C)Are/ any / is D)Is/ some/ are

94)How much ………….is there in this cake?

A)tomatoes  B)sugar  C)cake   D)shampoo

95)…………………..are there?

A)How much tomatoes   B)How many soup
C)How many tomatoes   D)How much potatoes
96)Alice: Who is she in front  of our house?
     Brian: She is my ……………, sister of my mother.

A)aunt   B)uncle  C)brother  D)cousin

97)……………….sugar is there in the bowl?

A)some  B)How much  C)Any   D)How many

98)……………only three chairs in my room

A)They are  B)There are  C)There is   D)It is

99)There aren’t ………….oranges but there are………….apples in the fridge.

A)some / any  B)any / some  C)some / some  D)any / any

100) ………………..any money in the wallet?

A)There are  B)There is   C)Are there   D)Is there

 


CEVAP ANAHTARI ( 76/100 )
76 B 86 B 96 A
77 C 87 A 97 B
78 A 88 C 98 B
79 B 89 D 99 B
80 A 90 A 100 D
81 B 91 A 
82 C 92 C 
83 B 93 C 
84 C 94 B 
85 A 95 C 

Yorum Yaz